Skrivet av: Sanna | 7 juli, 2014

Att göra något. Att göra energi.

Sommar, sol och semester, underbart att vara ledig, nu skrider en hel del nya planer till verket och jag kommer kanske inte vara så mycket ledig i sommar, men det är planerat. Sommarschemat är rätt späckat, ja inte av speciellt betungande grejor, men av annat som ska båda gott för framtiden, och då jag behöver ha rutiner även på lediga dagar så passar det mej super! Det hjälper mig att hålla mig på banan eftersom jag inte vill ligga i diket och kravla 😉

Något som jag har börjat tänka mer på är vad som ger mig energi och vad är det som driver mig vidare och när jag hittat källan till energi så tar jag för mig, oh yeah, att hjälpa ger mig energi! Jag träffar och försöker hjälpa många människor med sina missbruk, så gott jag kan, det är inga problem. Jag föreläser och jag bjuder på mig själv, det ger mig energi, men nu har jag stött på en annan sak, det sitter exempelvis en man utanför en butik här i Köping, han ber om pengar och jag har under flera veckor gått förbi honom utan att ta ögonkontakt med honom, jag hör honom men jag stänger av mina känslor och fortsätter bestämt förbi honom och så säger jag tyst för mig själv; ”Inte titta på han Sanna! Neeejdå det är lugnt Sanna blundar!” Det är precis som om han skulle börja bli verklig om jag möter hans blick. Mitt beteende i det här fallet är inte okej, jag har faktiskt fått dåligt samvete av detta. Men för att råda bot på mitt dåliga samvete så stannade jag till hos mannen, klappade honom på armen och gav honom lite pengar, jag förstod inte vad han sa och jag vet inte om jag gjorde rätt men jag gjorde iallafall något. Nu kan jag bara hoppas på att pengarna används på bästa sätt för denne man. Det som förvånade mig mest var att jag inte dog, det gick ju bra och jag känner mig väl till mods av detta. Energi och inget dåligt samvete mer! Wohooo!

En annan sak, jag har sparat min systerdotters gosedjur sedan hon var liten, ni vet det är bra att ha dem kvar för att…eh….eh…ja men det bara är så. För ett tag sedan så fick jag en idé! Jag pratade med min systerdotter om vi inte skulle skänka dessa gosedjur till barn som kanske inte har något gosedjur och dessutom behövde gosedjuren få lite kärlek, de har ju ändå legat nerbäddade i en kartong i typ 10 år, sannolikheten för att jag kommer att ge dem kärlek är lika med noll. Kravet jag hade var att de inte skulle gå till någon insamling där de går vidare till försäljning. Så jag hittade en sida för sådana syften och fick kontakt med en ensamstående kvinna med 2 barn, hon kom och hämtade gosedjuren personligen och jag fick lämna över dem live. Vilken känsla och vilket leende jag fick av henne, blicken ifrån hennes barn, den var obeskrivbar. Det här kommer jag inte att glömma! Energi! Wohoooo!

Att hjälpa andra är nog det bästa man kan göra. När det känns rätt så är det nog den bästa känslan som finns! I dag har vi skapat energi, vi har gjort minst en människa glad och en människa blev stolt! Nu känns det som man har löst ett världsproblem men det vet jag att vi inte har, men vi har gjort skillnad, vi har gjort något helhjärtat.

”Man kan inte rädda alla, man kan inte rädda världen men man kan göra något. Alla kan göra något. Om man vill. Vill du?

Gosedjur

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: