Skrivet av: Sanna | 29 maj, 2012

En ny skylt är född

Efter vägarna, på parkeringsplatserna ser vi dom, vägskyltarna som talar om för oss vad vi får och vad vi inte får göra, det är hastighetsbestämmelser, varningar för vägbulor och andra påbud som gör oss uppmärksamma i trafiken. Sköter vi oss inte så får vi i vissa fall, på något sätt sota för det iform av böter, indraget körkort eller kanske till och med är med om någon olycka, någon kanske kör på dej när du ska gå över gatan.

Men i livet då? Tänk om vi skulle ha vägskyltar som talade om för oss hur vi ska göra, hur vi ska leva och vad vi inte får göra. Förvisso har vi dom reglerna ändå i form av vårt genetiska arv, vårt sunda förnuft & möjligen även lite vett & etikett, men tänk dej ändå en värld full av skyltar i glada färger som gav dej råd: Här dansar vi, här skrattar vi, varning för dåligt sällskap eller varför inte trafikljus som fick oss, att inför varje beslut stanna upp, hejda oss en sekund innan man fattar det där beslutet eller innan vi säger det där vi egentligen inte menar. Ibland tror jag faktiskt att vi alla behöver påminna oss själva om vissa saker, i detta fall att behandla varann & oss själva med respekt, mer än vad vi kanske gör.

Ofta har vi så bråttom att slänga ur oss massa onödigheter, många av oss är eftertänksamma vilket innebär att vi handlar först & tänker sen. Skulle vi bli mer uppmärksamma på saker, ting & händelser om vi hade dessa skyltar?

Jag spekulerar vidare, precis som ”här går man skylten”, kanske borde man ha en variant av en skylt som den texten nedan: Här beter man sej. Den kanske inte passar på offentliga platser i det skick den befinner sej i nu, men med lite plåt, puts och färg så kanske i framtiden?

Hur det än är så behöver vi påminna oss själva att vara rädda om varann, ta vara på varann och framförallt uppskatta varann. Man kan inte älska alla människor, men ingen har väl dött av en hälsning, ett trevligt (inte konstlat) leende och ingen har väl heller dött av vänlighet & respekt?

Image


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: