Skrivet av: Sanna | 26 augusti, 2010

Livet i en låda

Grattis Sanna du är beroende! Ungefär så ekade det i mitt huvud, det var domedagen och jag trodde inte mina öron. Beroende? Jag? Du skojar!? Jag har lite svårt att begränsa mig men okej, vi säger väl det då…

Efter många års funderingar kom svaret på varför inte jag lyckades må bra av ex Viktväktarna, Cambridge eller Xtravaganzas utbud, trots garantier för ett lättsammare liv. Inget ont om dessa, men det stör mig fruktansvärt att dessa företag tror att deras tillvägagångsätt fungerar för alla. De sätter alla människor i ett och samma fack, verkligheten är inte så, det är skrämmande hur lite olika företag kan om oss människor. Vi fungerar olika, våra kroppar reagerar olika på olika slags föda. Det händer processer i kroppen och dessa processer är olika för var och en av oss. För dessa företag har jag förstått att det är plånboken som regerar. Katching! Jag kan inte låta bli att tycka att de borde veta bättre!

När jag hör hur vänner, bekanta och folk som passerar förbi eller samtalar med varann om hur de ska börja sina nya liv med hjälp av dessa, ja då får jag nästintill röda prickar. Jag vill be alla att ta reda på mer fakta först, jag vill inte att de ska åka samma berg & dalbana som jag, men jag hejdar mig, jag har ingen rätt att ”fixa” folk, jag förlitar mig på att de lär sig med tiden. Nu får jag inte prickar av alla som säger det, för att vissa äger säkerligen inte samma problem som jag.

Det gör ont i mig när vi alla placeras i ett och samma fack, vi packas ihop i en låda allihopa, vi får förväntningar på att under ska ske och vi väntar med spänning på resultat. Vi får det också, vissa går med vinst, andra med förlust, varför? Jo för att vi alla är olika. Jag säger inte att metoderna ovan är dåliga då de kan fungera för en frisk person, men en person som inte är det då? Den går igenom ett rent helvete helt enkelt, och vem vill leva där?

Mer klokskap & kunskap åt folket, tack!


Responses

  1. Hej Susanne,

    Har också funderat mycket kring erbjudanden och dieter som finns att välja på. Det är viktigt tror jag att man, som du, förstår och går in för att lära sig vad och vilken mat som funkar bäst för just dig. Då är det heller inget problem att välja att följa en bestämt diet, som till exempel LCHF.
    Det är när man blir tvungen att ”binda upp sig” till olika ”paket” och egentligen inte vet vad som sker som problemet uppstår. Eller om man kastar sig på en diet utan att veta mer om vad kroppen egentligen behöver utifrån den egna livssituationen. Du är ju inne på det: ”Det som funkar för mig kanske inte funkar för andra.” 🙂

  2. Absolut sant, här kan man välja hur man vill gå till väga, ”snabba svält ryck” för ge exempel eller en sundare livsstil som man mår bra av på kuppen. Mycket intressant, utbudet är stort 🙂

  3. Åh, vad jag känner igen mig! Jag får hålla i mig för att inte försöka ”fixa” och ”frälsa” alla jag möter med hur bra LCHF faktiskt är. Att man inte behöver svälta sig ner i vikt och att det ju gäller att hitta ett sätt att äta som håller i längden!! Svältdieter kan inte fungerar för någon – i längden!

    Det var en kille som gjorde ett inlägg på LCHF.se om hur bra det gick för honom med pulverbantning, tror det var Cambridge. Jag bad honom återkomma om ett par år och skriva hur han mår då och vad han väger. Då kan vi jämföra med oss som äter LCHF. =)

  4. Intressant Jenny, jag väntar med spänning på hans resultat 😉 Alla har vi, återigen, olika sätt att ta oss fram med 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: