Skrivet av: Sanna | 21 augusti, 2010

Passagerare på ”drogtåget”

Att våga vägra droger. Solklart, men vad är droger? Har du tänkt på det någon gång? Oftast i media handlar det om tobak, alkohol och narkotika.

Men det finns fler droger än så. Vi väljer att droga med olika saker för att känna oss nöjda & tillfredsställda med tillvaron, många gör det utan att tänka på att dom gör det. Man kanske känner att det går lite överstyr, men man kan hantera det, man har full kontroll, men man lever i själva verket i förnekelse. För om man erkänner för sig själv att man har problem, då vaknar reptilhjärnan och vargen hänger på;

– Ta inte ifrån mig det!

 – Låt det vara! Det ordnar sig!

– Du kan göra något åt saken senare! Men du har inte problem..

– Jaaa.. men  jag har en period just nu det går över eller varför inte, jag ska göra något åt det på måndag, det är en ny vecka då… Det är lättare att börja på en ny veckodag, efter helgen..Är det så? Nej, det är vargen som ylar, han får panik & blir skräckslagen, vad händer om jag inte får droga? Jag har inget att leva för, jag kommer att dö…. inte! Men vargen får dig att tro det. I varje fall kan det kännas så. Just då.

Det handlar om val. Alltid. Det är du själv som bestämmer, och tro mig, vargen kommer att hjälpa dig så mycket han kan, för han vill inte att du ska sluta droga. Du vill, men inte han.

Det tog mig många år att inse & att erkänna, resan har varit hur lång som helst och än är den inte över, den tar aldrig slut. Men för 4 år sedan bestämde jag mig för att kliva av det skenande ”drogtåget” som jag kallar det, som rusade fram i 200 km i timmen och i helt fel riktning dessutom. Vargen körde, utan körkort. Det händer att han kör ibland nu med, men det är mer kortvarit.

Att våga inse & våga erkänna är en styrka – Hur stark är du?

 


Responses

  1. Livets kärna: Hur stark är du? För mig är det nog den viktigaste frågan man kan ställa sig oavsett var man befinner sig i livet. Svaret avgör nämligen vilket resultat man får av sina handlingar och framför allt hur man upplever vardagen.

  2. Helt sant Runi 🙂 Check!

  3. Om man ser styrka så så, ja då är jag stark. Väldigt stark just nu. Men jag är lite allergisk mot att jag skulle vara ”stark”. Det har jag fått höra hela livet, att jag är så duktig och så stark. Det blir jobbigt att leva upp till, jag vill inte alltid vara duktig och stark, ibland vill jag vara liten och svag också och väldigt, väldigt oduktig.

    Men mot min röda hund kommer jag stå stark!!

    • Jenny, vi är starka på olika sätt, att vara stark i olika situationer där man mår bra av att vara stark är bra, men att vara stark för andra så att man mår dåligt och får prestationskrav är dock inte sunt. Du ska vara som du är, och jag blir glad av att höra att du är stark emot din röda hund, jag hoppas du hör hur vackert den blåa hunden sjunger 😉 Styrka till dig!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: