Skrivet av: Sanna | 18 augusti, 2010

Att snubbla på målsnöret

Man har gett sej sjutton på att nå målet, man kämpar, gör allt i sin makt för att lyckas, men så snubblar man så där precis på gränsen till målet. Hela världen rasar och besvikelse uppstår. Man fylls av negativa tankar, känner sig mindre nöjd. Vad gick fel? Hur kunde man misslyckas, hur dålig får man vara? Hur? Hur? Hur? Varför?

Känner du igen tankegången? Tänkte väl det, du är inte ensam.

 Här gäller det att vända på myntet, situationen, var glad, nöjd och tacksam för det du åstadkommit. Lyckades du inte denna gång, så tar du igen det vid nästa tillfälle, eller nästa. Man ska inte gå och överösa sig med vad man inte lyckades med, vad man inte klarar, utan tvärtom, jag brukar tänka att jag blivit en erfarenhet rikare, att gå omkring och hänga läpp tjänar faktiskt inget till, det är trots allt ingen som dött och det är inte heller något världskrig, förutom i ditt huvud om du tillåter det. Fokuserar man på det man är missnöjd med så kommer andra besvikelser som ett brev på posten. Det allra viktigaste är kanske inte att alltid lyckas, utan huvudsaken är att du jobbar åt rätt håll. 

Ikväll snubblade jag på målsnöret, fixade inte riktigt vad jag trodde, ingen jättegrej men för mig var det stort, självklart blev jag först hur arg som helst, men hejdade mig och bestämde mig för att inte låta detta förstöra min kväll, jag försökte, jag kämpade som en tok emot klockan och en tapper vinnare. På köpet fick jag en rejäl motionsrunda och dessutom andas frisk luft & njuta av naturen, iallafall på hemvägen 🙂  Jag är stark, jag är framgångsrik och framförallt, jag är frisk! Det om något är något att vara tacksam för. Självklart reagerar man, man har rätt att bli arg och känna frustration, det är naturligt att reagera, men det gäller att släppa dom negativa tankarna, förvandla dom till en sporre till nästa tillfälle. Man får inte ge upp. Det finns hopp i alla tillstånd. Ingenting är omöjligt.

Förändringar börjar med dina egna tankar  – Vad vill du förändra?

 


Responses

 1. Vilken härlig inspiration. 🙂

 2. Tack Runi, att vara stark frisk & framgångsrik är stora ord. Och det är du som lärt mig innebörden av dom. Tack för att du finns!

 3. Jaa du, jag har mycket att vara tacksam för när det gäller dig också. 🙂 Fick du detta idag? Passar bra till ditt inlägg tycker jag: ”Achievement seems to be connected with action. Successful men and women keep moving. They make mistakes, but they don’t quit.”
  Conrad Hilton
  1887-1979, Founder of Hilton Hotels

 4. Ja jag fick det just, klockrent! 🙂

 5. Förändring är det enda som är konstant, eller något liknande har någon sagt någon gång …

  • Ja det ligger något i det, helt sant! 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: