Skrivet av: Sanna | 12 augusti, 2010

Att välja rätt & dela med sig

Det jag skriver om här är utifrån mina egna erfarenheter. Jag har hittat många verktyg och mött många människor längs min vandring och jag har tagit till mig det jag vill ha, det som jag själv känner mig bekväm med. Det som funkar för mig helt enkelt. Men det som funkar för mig behöver inte funka för andra, det ska man vara medveten om.

I mina texter väljer jag medvetet att använda ordet socker för allt som innehåller mycket kolhydrater, och för sånt jag inte mår bra av. Av erfarenhet har jag lärt mig att inte nämna saker vid namn och ge utförliga beskrivningar av smaker och lukter då det kan trigga igång suget. Därför låter jag bli. Man ska inte utsätta sig för onödiga frestelser, dom råkar man ut för ändå.

Genom att göra medvetna val som är bra för en själv är viktigt, ibland är det inte alltid så lätt att välja rätt, men istället för att stoppa huvudet i sanden och hamna i ångestträsket när man valt fel kan man försöka vända det till något bättre, man kan göra det till ”en erfarenhet rikare,” och det känns genast bättre. Och det är ju faktiskt så att ju fler gånger man väljer fel, desto lättare är det att göra dom rätta valen man mår bra av. Vi lär oss, hela tiden, hjärnan är en underbar maskin!

Min blogg är ett sätt för mig att ventilera, ett sätt att dela med mig, jag vet att det finns människor därute som mår fruktansvärt dåligt av sitt missbruk, men som fastnat någonstans på vägen, eller kanske precis insett att man har problem. Jag har själv varit där. Och visst händer det att jag kör av vägen och hamnar i diket jag med, skillnaden idag är att jag är snabb upp på vägen igen. Jag tillåter mig inte längre att ligga i diket och se mitt liv köra ifrån mig heller inte se hur glatt alla kör ifrån mig. Det är mitt liv, och det vill jag leva, till 100 procent.

Jag har inga problem med att prata om mitt missbruk,mina ylande vargar, tvärtom, jag tycker om att dela med mig, och jag vet att jag inte är ensam. Att dela med sig är ett starkt verktyg för mig.

”Vi sår, vi vattnar & sen skördar vi tillsammans” – Gemenskap är en styrka. Dela med sig eller snåla?

 The choice is yours 🙂


Responses

  1. Underbart! På promenaden till jobbet i morse tänkte jag på just en variant av ditt citat där. Om man kunde bestämma sig för att dela med sig av tre positiva saker varje dag,- medvetet. Då blir det så småningom en vana som sprider ringar på vattnet.

  2. Helt sant Runi! Borde tillämpas oftare och av fler 🙂 Och ”glada” ringar på vattnet det gillar vi 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: