Skrivet av: Sanna | 4 augusti, 2010

Tacksamhet är A & O

Att minnas sitt gamla liv & leverne kan vara oerhört jobbigt, det fanns stunder i livet då jag inte ville komma ihåg mitt gamla jag, dom tankarna fick mig att må fruktansvärt illa. När jag såg bilder på mig själv började tårarna spruta och det var nära att jag kräktes. Jag skojar inte. Att kännas vid sitt gamla jag, att se den gamla Sanna på bild fick mej att få panik, känslor som fanns då kom över mig och jag ville bara försvinna,  tills jag träffade en kvinna som sa dessa ord till mig:

–          Sanna, du ska vara tacksam för den du varit, det är faktiskt du, ditt tidigare jag, som fått dig dit du är idag!

 Hmm, kändes inte helt okej att höra. När hon sa dom orden så var jag inte i mitt bästa tillstånd, jag hade kunnat klappa till henne, men hejdade mig. Det har gått en tid sedan dess och jag har jobbat med tanken, och kommit fram till att hon faktiskt har rätt. Det är sant! Jag har lovat mig själv att en vacker dag söka upp den kvinnan, tacka henne och ge henne en kram. Det är ju jag själv som gjort jobbet, både kroppsligt och själsligt. Jag har haft och har underbara verktyg och en oerhörd viljestyrka att lyckas, människor nära mig som stöttat mig i tid och otid, dygnet runt. Jag kan inte i ord uttrycka min tacksamhet för er insats.

Mitt tidigare liv är helt annat än det är idag, på alla plan. Jag har lärt mig att hitta lösningar och se saker positivt. Förut fokuserade jag bara på det jag inte klarat och hur illa allt var. Jag hade fastnat i tankegången. Det har inte varit lätt, och jag säger inte att det är det alla gånger heller, men att oroa sig för morgondagen, vad som händer i övermorgon eller vad man gjorde för 3 år sedan gör inte min morgondag bättre. Jag försöker leva i nuet och vara tacksam för den tid som varit och även för det som sker, när jag gör det så känner jag faktiskt att jag borde sträcka på mig en aning, känna mig stolt för det jag åstadkommit hittills. Jag kan faktiskt!

Ibland kan jag tom ge mig själv en klapp på axeln och säga; Det här gjorde du bra! Fast det gör jag oftast i ensamhet, när ingen ser för att det känns bäst så.

Att vara tacksam för det lilla är ett av mina verktyg, även i de mest jobbiga situationer så försöker jag, och det lustiga är att jag alltid finner något att vara tacksam över! Spelar ingen roll. Sker det som sker, men inget sker utan anledning. Allt har sin mening.

Att anmäla hjärnan till ett positivt ”träningsläger” lite då och då ger mig både energi & perspektiv. På allt.


Responses

 1. Du har kommit långt! Och du är duktig,bra och värd allt gott, det har jag alltid tyckt. Det är härligt att du tycker det själv också nu. Du är en fantastisk förebild. Ett bevis på att man kan om man vill! Kramis

  • Tack Veronica! Dina ord värmer oerhört. Jättekul att du lämnade ett avtryck 🙂 Kram!

 2. Positivt träningsläger för hjärnan vet jag många som skulle behöva vara med på!! Tänk så mycket bättre livet är när man lärt sig tänka positivt, det går ju verkligen, som du skriver, att hitta något positivt i allt!!

  Och du, Sanna – förlåt ditt tidigare jag! Var inte arg på henne. Som du skriver så är det ju hon som fört dig dit där du är idag, till den fantastiska människa du är!! Hon gjorde nog sitt bästa, utifrån sina förutsättningar! Förlåt henne!!!

  Oj, nu blir jag nästan tårögd här… Sitter på jobbet så det blir ju inte så bra.. 🙂

  Kramar Jenny

  • Att försöka tänka så bra man kan är oerhört viktigt. Det är min bästa tillgång, och jag hoppas att fler lär sig göra det 😉

   Jag har förlåtit den gamla Sanna, jag är tacksam för hennes insats och jag tackar henne varje dag. Du ska inte gråta Jenny, du ska le med mig 🙂 Tack än en gång för dina ord!

 3. Glömde bort att jag skulle tipsa om ett toppenforum: http://www.lchf.se. En suverän sajt med ett väldigt bra forum! (Är inte säker på hur mycket av forumet man kommer åt utan att vara medlem, men jag tror att det är en del.) Jag antar att du vet om sajten, men det kanske finns andra som inte hittat dit?

  Ha en superbra dag!!!

  • Bra där Jenny! Du ligger steget för mig när det gäller tips på länkar, sidan är inte klar än men den kommer 🙂 Tack!

 4. Oavsett var i livet man befinner sig så är man mitt inne i en process mot någonting. I den processen händer både medgång och motgång. Tacksamhet är, och har varit under lång tid, det starkaste verktyget för mig. Jag påminner mig under motgång, men framförallt när jag nått ett delmål, så är jag extra noga med att vara tacksam för just det.

  • Runi, du är en av mina inspirationskällor! Du är en av dom personer som fått följa med på min resa, du är också en person som lärt mej mycket om just det här med att vara tacksam. Gång på gång har jag fått kvitto på att det är ett oerhört starkt verktyg. Tack!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: